Heidi Hakala Lintukisan voittoon | Tuusulan Golfklubi

Heidi Hakala Lintukisan voittoon

​​​​​​​Seniorien perinteinen kauden avaus Lintukisa Open pelattiin lauantaina 18.5. Pelin aikana tunnistettiin nähtyjä ja kuultuja lintuja. Tervetuliaismaljojen jälkeen pääsimme aloittamaan TGK:n kahdeksannen Lintukisan.

Kilpailuinfossa JORMA SEPPÄLÄ kertoi 61 vuotta kestäneestä lintuharrastuksestaan virittäen 26 osallistujaa iloiseen tunnelmaan. Hän kertoi, että kirjosieppo sieppaa taitavasti noin 15 000 lentävää hyönteistä (esim. hyttysiä ja kirvoja) poikasilleen 16 vrk:n pesäpoikasaikanaan. Hän kertoi, että BirdLifen tilastojen mukaan Suomessa on tunnistettu 489 eri lintulajia vuoden 2023 loppuun mennessä. Urpo Leppänen Kotkasta on asentanut yli 4100 linnnunpönttöä 70 eri lintulajille.

Aurinko paistoi pilvettömättömältä taivaalta koko päivän ajan ja lämpötila nousi jopa + 22 asteeseen. Lämmin etelätuuli (3 m/sek.) vaikeutti etäisyyksien arvioinnissa ja lintujen kuulemisessa. Griinit olivat erinomaisessa kunnossa.

HEIDI HAKALA ja SIRKKA HYYTIÄINEN pelasivat elämänsa parhaimmat lyöntipelitulokset. Heidi pelasi tasoituksellisessa pistebogey-sarjassa uskomattomat 51 pistettä ja 82 lyöntiä riitti 6. sijaan SCR-sarjassa. Heidi voitti myös lähimmäksi lippua kisan 15. väylällä 73 cm reiästä. Sirkka pelasi peräti 46 PB-pistettä ja 81 lyöntiä riitti 3. sijaan. RISTO WUORIO pelasi myös loistavasti 42 PB-pistettä ja 79 lyöntiä riitti toiseen sijaan SCR-sarjassa. Lyöntipelin voittoon pelasi TUULA SUTINEN (HCP 10,9) erinomaisella 79 lyönnillä ja PB-sarjan 6. sijaan 40 pisteellä. HIFK Golf ry:n PETRI SELIN sijoittui neljänneksi 42 pisteellä ja viidenneksi 82 lyönnillä SCR-sarjassa. Petri voitti pisin drive-kisan 18. väylällä uskomattomalla 242 metrin avauslyönnillään vastatuuleen !

TIMO POROPUDAS oli 41 pisteellä 5. REIMA KOSKELAINEN sijoittui 82 lyönnillä neljänneksi ja oli 39 pistellä 7. Peräti 12 pelaajaa pelasi vähintään 36 PB-pistettä.

Lintujen tunnistamisen voitti joukkue EEVA-KAARINA HAANPERÄ, MARKKU LAPPI ja RISTO WUORIO 28 tunnistetulla linnulla, joka on Lintukisan uusi ennätys. He tunnistivat seuraavat linnut: satakieli, sinitiainen, mustarastas, naakka, varis, harakka, telkkä, sinisorsa, kottarainen, peippo, pikkuvarpunen, räkättirastas, västäräkki, viherpeippo, talitiainen, pajulintu, leppälintu, käki, punakylkirastas, kirjosieppo, sepelkyyhky, tiltaltti, nokikana, närhi, laulurastas, palokärki, fasaani ja harmaalokki.

Lähes yhtä monta lintua (26) tunnistivat JARMO KURU, PETRI SELIN ja MARKO LEHTOSAARI. He tunnistivat 16 samaa lintulajia kuin voittajaryhmä ja lisäksi 10 muuta: hernekerttu, kalalokki, varpunen, valkoposkihanhi, haarapääsky, Kanadanhanhi, harmaasieppo, haapana ja punatulkku.

Kilpailun jälkeen saimme nauttia monipuolisen ja maukkaan Klubiravintolan tarjoaman lounaan.

Suuret kiitokset kaikille osallistujille iloisesta ja rennosta tunnelmasta !