Juniorit

Junioritoimikuntaan kaudella 2023 kuuluvat Antti Örn, Merja Talusén, Markus Laakso, Iiris Jussila sekä Camilla Kuokka. Kuvasta puuttuvat: Oskari Mälkänen ja Ari Savolainen

Junioritoimikunnan jäsenet 2023

 • Merja Talusén puheenjohtaja (puh. 040 5622426)
 • Camilla Kuokka
 • Markus Laakso
 • Oskari Mölkänen
 • Ari Savolainen
 • Antti Örn
 • Iiris Jussila

Aloita golf

Kenelle golf sopii?

Golf sopii harrastukseksi kaiken ikäisille ja kokoisille. Se tarjoaa erilaisia elämyksiä kauniissa ympäristössä ja hyvässä seurassa. Sekä onnistumisia että epäonnistumisia tulee jatkuvasti. Useimmat meistä oppivat golfin avulla käsittelemään niitä molempia, koska pelin aikana kumpaakaan ei voi välttää. Hyvän golfkäytöksen omaksuminen auttaa pärjäämään myös muissa ympäristöissä ja yhteisöissä, koska se perustuu keskittymiseen, sosiaalisuuteen ja toisten ihmisten huomioimiseen.

Miksi juuri minun kannattaa aloittaa golf?

Golfia voi harrastaa hyvin erilaisilla tavoitteilla. Joillekin se on vakavaa kilpailemista ja jopa ammatti. Toisille se tarjoaa mukavaa ja vaihtelevaa liikuntaa ulkona entisten ja uusien ystävien kanssa. Kaikille se tarjoaa jatkuvia haasteita ja uuden oppimista. Golfissa ei tule koskaan valmiiksi eikä täysinoppineeksi!

Perheille golf voi olla mainio yhteinen harrastus. Sitä voi pelata yhdessä ja samalla jakaa kokemukset pelaamisen aikana ja sen jälkeen omien perheenjäsenten kanssa. Toisaalta lapsille, kuten myös aikuisille, se antaa luonnollisen ympäristön tutustua uusiin ja usein hyvinkin erilaisiin ihmisiin.

Miten voin aloittaa golfin?

Golfharrastus lähtee parhaiten käyntiin, jos heti alusta lähtien saa hyvän käsityksen oikeasta lyöntitekniikasta, pelin säännöistä sekä peliin liittyvistä käyttäytymissäännöistä. Tuusulassa järjestetään golfopettajan johdolla alkeiskursseja sekä aikuisille että alle 16-vuotiaille lapsille ja nuorille.

Mitä golfvälineitä tarvitsen?

Alkeiskurssilla ei vielä tarvita omia välineitä. Pukeudu kurssille säänmukaisiin varusteisiin ja valitse tukevat kengät. Kurssilla saat lisätietoa välineistä ja siitä, miten niitä on parasta hankkia.

Haluan aloittaa golfin!

Hienoa! Tutustu opetustarjontaamme ja ilmoittaudu mukaan!

TGK Golf School

Lisätietoa opetuksesta ja kursseista.
Ari Savolainen / 040 535 0066 / ari@tgk.fi
Heini Haapala / 040 083 9962 / heini@tgk.fiHarraste- ja kilparyhmät

Tuusulan Golfklubilla järjestetään aktiivista junioritoimintaa, jonka opetuksesta vastaavat TGK Golf Schoolin opettajat. Olemme kehittäneet luontevan polun niin kilpa- kuin harrastepelaajalle kehittyä golfissa. Green Card-kurssin jälkeen alle 16-vuotiaat ovat tervetulleita seuravalmennukseen, josta on mahdollisuus edetä kilparyhmiin omien tavoitteiden ja taitotason edetessä.

Tuusulan Golfklubi ry on urheiluseura, mikä haluaa tukea nuorten kehitymistä golfissa aina kilpatasolle asti. TGK ry tukee junioritoimintaa rahallisesti, ja tällä mahdollistetaan säännöllinen tasokas valmennustoiminta hyvin kohtuullisella kustannuksella perheille.

Kilparyhmät

TGK:n kilpajuniorien vuosi jaetaan kahteen kauteen, talvi- ja kesäkausi ja valmennussuunnitelmat tehdään kauden mukaan.
Kauden valmennusmaksu on 350 euroa. Valmennusmaksut laskutetaan tammikuussa ja heinäkuussa.

Kilpajuniorien valmennusryhmät muodostetaan osittain taitotason mukaan, mutta ryhmien suunnittelussa otetaan myös huomioon käytännön asioitakin. Esimerksiksi koulujen lukujärjestys pyritään huomoimaan talvikauden ryhmäsuunnittelussa.

Säännölliset valmennukset kesäkaudella

 • Lajiharjoitukset 1 tunti – maanantaisin ja keskiviikkoisin.
 • Junnu-Camp -treeniviikonloppu alkukauden aikana.
 • Pelitreenipäivät kisakentillä. Päivämäärät vahvistetaan kauden alussa.

Säännölliset valmennukset talvikaudella

 • Lajiharjoitukset 1 tunti – TGK:n sisäharjoitustilassa
 • Fysiikkaharjoitukset 1-2 tuntia keskiviikkoisin FysioPron tilassa (sisäharjoitustilan viereinen rakennus). Lisäksi kauden vaihtuessa mm. porrastreejejä Keinukallion portaissa.
 • 1 krt kuukaudessa 3 tunnin lajivalmennus

Tuusulan Golfklubi ry osallistuu juniorien kisakorvauksiin budjetin sallimissa rajoissa. Toistaiseksi junioreille on pystytty korvaamaan kisamaksut Suomen Golfliiton järjestämien kisojen osalta (FutureTour, Finnish Junior Tour sekä FinnishTour) ja Keski-Uudenmaan Junnutourin (KUJT) kisat.

Lisäksi Tuusulan Golfklubi Oy tukee kilpajunioreiden valmentautumista antamalla kilpajuniorin henkilökohtaiseen käyttöön kuukausittain käytettäväksi 30 polettia polettikortilla. Polettikortin saldon nostaminen tehdään caddiemasterin toimesta kerran kuukaudessa.