Ajanvaraus ja pelaaminen

Pelaaminen kentällä – yleiset ehdot

Jokaisen pelaajan on varattava lähtöaika kentälle ja huolehdittava kierrokselle ilmoittautumisesta sekä kierroksen maksun maksamisesta caddiemasterille, mikäli pelaajalla ei ole vuosikohtaista pelioikeutta. Pelaaminen ajanvarauksen ulkopuolisina aikoina ei ole sallittua, eli ns. aamupelaaminen ei ole mahdollista.

Pelaajilta edellytetään myös muiden pelaajien ja alueella liikkuvien ulkoilijoiden sekä muiden ihmisten ja eläimien huomioimista. Kenttähenkilökunnalla on aina, ilman poikkeuksia, etuoikeus kentällä liikkumiseen sekä työnsä suorittamiseen turvallisesti. Odota aina, että saat lyöntiluvan kentänhoitajalta.

Jokaisen pelaajan on myös huolehdittava kentänhoidosta aiheuttamiensa jälkien osalta. Muista korjata aiheuttamasi jäljet väylillä, viheriöillä sekä bunkkereissa.

Kentällä suoritetaan kenttävalvontaa, lisää valvonnasta alempana.

Tuusulan Golfklubin henkilökunnalla on oikeus keskeyttää pelaaminen mikäli yleinen turvallisuus sitä vaatii tai yksittäisen pelaajan toiminta edellyttää puuttumista.

Mahdollisen sairaskohtauksen sattuessa tulee ensisijaisesti hälyttää apua soittamalla 112. Muille pelaajille sekä klubille olisi myös mahdollisuuksien mukaan ilmoitettava hätätilanteesta. Caddiemaster ei ole hätäkeskus, älä siis soita sinne ensimmäiseksi, mutta avun saamiseksi nopeasti oikeaan paikkaan olisi henkilökuntaa hyvä tiedottaa sattuneesta sairaskohtauksesta tai tapaturmasta.

Vieraspelaajat

Vieraspelaajat ja ilman pelioikeutta pelaavat jäsenet voivat varata lähtöajan aikaisintaan 3 vrk ennen puhelimitse caddiemasterilta, puh. 0207 349 050 tai WiseGolf-ajanvarausjärjestelmän kautta.

Pelioikeudenhaltijat

Tuusulan Golfklubin pelioikeudenhaltijat voivat varata lähtöaikoja myös WiseGolfin nettiajanvarauksen kautta 14 vrk aikaisemmin. Kirjautuminen tapahtuu jäsen- tai asiakasnumerolla ja oletussalasana muodostuu etunimen ja sukunimen kahdesta ensimmäisestä kirjaimesta ja syntymäpäivästä.
Esimerkiksi Pelle Pelaajan, joka on syntynyt 1.4.1980, salasana on PePe01. Suosittelemme vaihtamaan salasanan ensimmäisen kirjautumisen jälkeen.

GameBookin kautta voi myös ilmoittautua kilpailuihin, joissa netti-ilmoittautuminen on sallittu, syöttää tuloskortteja, vastaanottaa laskuja sekä päivittää omat tietonsa.

Seuran jäsenille on tarjoamme WiseGolf-applikaation

KEnttävalvonta

Kenttävalvoja toimii Tuusulan Golfklubi Oy:n valtuuttamana Tuusulan golfkentällä. Valvoja liikkuu autolla, joka on merkitty VALVOJA-kyltillä.

Hänellä on oikeus tarvittaessa tarkastaa pelaajien pelioikeus ja pelaajan on tarvittaessa todennettava henkilöllisyytensä. Valvojaa tarvitaan ennen kaikkea päivinä, joina kentän tiedetään täyttyvän heti aamusta tai olevan täynnä pelaajia iltaisin. Valvojan tehtävä on ennaltaehkäistä ruuhkien syntymistä ja varmistaa, että ensimmäiset ryhmät etenevät ohjeellisen aikataulun mukaan. Kentän ollessa täynnä valvoja huolehtii kykyjensä mukaan että peli ei puuroudu. Valvoja voi antaa tarvittaessa ohitusluvan/ määräyksen. Jos ruuhkia siitä huolimatta syntyy, hän huolehtii, että kenttä saadaan uudelleen liikkeelle. Ukkosen yllätäessä valvojalla on oikeus sulkea kenttä.

Valvojan tulee puuttua syntyviin häiriöihin mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Valvoja raportoi caddiemasterille ja kapteeneille mikäli kentällä esiintyy jotain sellaista toimintaa mitä ei voida pitää hyväksyttävänä ja he päättävät aiheuttaako toiminta jatkotoimenpiteitä.

Tärkein tehtävä on saada pelaajat viihtymään kentällä, joten häiriöihin puuttumisen lisäksi myös positiivisen palautteen antaminen kuuluu hänen tehtäviinsä. Lähtökohtaisesti valvoja positiivinen, kannustava ja ohjeistava, sekä luo omalta osaltaan hyvää tunnelmaa kentälle.

 • Kenttävalvoja seuraa, että kentällä pelataan oma ja muiden pelaajien turvallisuus huomioiden.
 • Muun muassa edellä pelaavien ”nilkoille” lyöminen, fore-huudon puuttuminen, griineillä pallon alastulo-jälkien korjaamatta jättäminen, bunkkereiden haravoinnin unohtaminen, toisten pelaajien pelin tarpeeton häiritseminen ovat puuttumisen arvoisia asioita.
 • Golfauton kuljettaminen päihtyneenä sekä auton luovuttaminen alle 18-vuotiaan kuljetettavaksi on kielletty. Golfautossa saa olla vain kaksi (2) henkilöä.
 • Tärkeä pelaamisen viihtyvyyttä ylläpitävä asia on riittävä pelinopeus. Jos edelliseen ryhmään syntyy yli kokonaisen väylän rako, on ryhmää ohjeistettava ripeyttämään peliä tai antamaan ohitus jos takana on ruuhkaa.
 • Tuusulan golfkentän ihannepeliaika on neljän hengen ryhmälle 3h55min
 • Puolivälin kioskilla voidaan pitää korkeintaan 10 minuutin tauko, edellyttäen että ollaan tavoiteajassa ja ettei väli edessä olevaan ryhmään kasva liian suureksi.
 • Taukokioskilla voi myös antaa ohituslupa tarvittaessa.

Pelaaminen ukonilmalla

Pelaaminen ukonilmalla on KIELLETTY!

Avoimella kentällä mailaa kädessään pitävä pelaaja on kuin elävä ukkosen johdatin. Pelaamaan ei missään tapauksessa pitäisi lähteä ukkosen ollessa lähistöllä.

 1. Henkilökunnalla ja muilla vastuuhenkilöillä on oikeus kieltää pelaaminen kentällä ja sulkea 1. tii, kunnes vaara on ohitse. Tällöin lähtöaikoja siirretään keskeytyksen verran eteenpäin, mikäli ukkosen kesto sen mahdollistaa.
 2. Mikäli olet jo kentällä ja ukkonen lähestyy, lopeta pelaaminen ja siirry klubirakennukselle tai taukokioskille. Älä käytä edes sateenvarjoa äläkä koske metalliseen kärryn kahvaan, vaan jätä varusteet kentälle ja lähde suojaan!
 3. Kentällä oleva pelaaja tekee viimekädessä itse ratkaisun pelin keskeyttämisestä. Älä jää odottamaan mahdollisia hälytyksiä, vaan siirry suojaan!
 4. Mene kyykkyyn, jos olet aukealla paikalla. Se on ainoa tapa suojautua keskellä golfkenttää, jos ukkonen on suoraan päällä.
 5. Vältä korkeita paikkoja, sillä salama isketyy helposti sellaiseen.
 6. Vältä myös liikkumista vesirajalla, sillä vesi johtaa sähköä hyvin.
 7. Pelattaessa järjestettyä kilpailua pelin mahdollisesta keskeyttämisestä vastaa kilpailunjohtaja. Pelin keskeyttämisestä tiedotetaan sumutorvella. Pelaajan on tällöin merkattava pallon paikka ja siirryttävä klubirakennukselle.
 8. Huomioithan kuitenkin, että kaikissa tilanteissa viime kädessä jokainen pelaaja on vastuussa omasta turvallisuudestaan! Aina kilpailunjohtaja tai henkilökunta ei ole tietoinen kentän toisella laidalla mahdollisesti vallitsevista sääolosuhteista. Sumutorvikaan ei välttämättä kuulu kentän jokaiseen laitaan.
 9. Henkilövahingon sattuessa soita tarvittaessa yleiseen hätänumeroon 112 sekä caddiemasterille 0207 349 050. Caddiemaster opastaa pelastusauton paikalle. Mikäli henkilö on eloton, aloita paineluelvytys. Jatka painelua niin pitkään, kun pelastushenkilöstö on paikalla.
 10. Punaisen ristin elvytysohjeet: aikuisen elvytysohje tästä ja lapsen elvytysohje tästä!