Kenttäkatsaus ja avaaminen | Tuusulan Golfklubi

Kenttäkatsaus ja avaaminen

Huhtikuu on ollut säiltään varsin vaihteleva, ollut lämpimiä ja viimeisimpänä erittäin lumisia jaksoja. Kentän avaaminen alkaa kuitenkin olemaan ajankohtaista ja iloksemme voimmekin kertoa kentän avautuvan keskiviikkona vappuna 1.5

Viime vuonna kirjoitin ”kevät 2023 on varmasti parempi kuin kevät 2022”, tänä vuonna kevät on parempi kuin 2023, eli ihan hyvän tilanteesta lähdetään kauteen.
Tämä runsas lumisade hidasti kentänhoidon kevään töitä merkittävästi, vähän takapakkia sen suhteen, joten pyydän pelaajilta ymmärrystä, että monia asioita on vielä tekemättä kentän avautuessa. Alla avaan hieman viheriöiden, lyöntipaikkojen ja väylien tilannetta ja mitä niille tullaan tekemään.

Viheriöt


Viheriöiden talvehtiminen on ollut pääosin hyvää, jääpoltteelta on vältytty lähes kokonaan peliviheriöillä. Putti- ja chippiviheriöt ovat kärsineet jääpoltteesta, talvella loppui aika lumen poistoon ja keskityimme peliviheriöiden pelastamiseen. Tutuksi tulleet lumihomelaikut ovat taas läsnä muutamilla viheriöillä, eivät niin isoina ”kraatereina”, kuin viime keväänä, osa on lähtenyt jo kasvuun.

Lumihomelaikkuja on eniten viheriöillä 4,5,6,7,9,10,18, loput viheriöt ovat lähes puhtaita ja hyväkuntoisia. Kentän avautuessa 10 väylä tullaan pelaamaan talviviheriölle, se kärsi jo syksyllä homeesta ja valonpuutteesta, rauhoitamme sen vähäksi aikaa.

Kaikki viheriöt tullaan kylvämään, kun lämpötilat sen sallivat (keskilämpötila noin 15c), joten malttia myös sen suhteen, lumihomelaikut ovat vähän kurjia pelillisesti keväällä, mutta kyllä ne kasvavat umpeen, kun lämpöä saadaan ja ilmastusta + hiekkaa tasoittamaan viheriöitä.

Lyöntipaikat

Lyöntipaikoilla ei mitään ihmeellistä, on hyviä ja homeisia, jääpoltetta ei juurikaan. Lyöntipaikkojen hoiden aloitamme pystyleikkuulla, kylvöllä ja lannoituksella. Pystyleikkuu tekee tilaa uudelle kasvustolle ja poistaa vanhaa kuollutta kasvustoa -> kasvu lähtee paremmin käyntiin.
Väylän 11 miesten lyöntipaikan rauhoitamme tarvittaessa ja odotamme kasvuunlähtöä, peluutamme sitä varmaan takaata tarpeen vaatiessa. Sama periaate pätee tarpeen vaatiessa myös muille huonokuntoisille lyöntipaikoille.

Väylät

Väylät ovat talvehtineet odotettua paremmin, jopa hyvin, suurin osa väylistä on jopa vihreitä.
Kierros joudutaan valitettavasti aloittamaan huonoiten talvehtineelta väylältä, joten älkää säikähtäkö 1 väylän jääpoltetta (keltaisuutta), kierroksen saa kuitenkin lopettaa hyvin talvehtineeseen väylään. Osa väylistä on lähes samassa kunnossa mitä ne olivat syksyllä!
Väylien hoito aloitetaan pystyleikkaamalla, kuten lyöntipaikat, teemme tämän normaalisti ennen kentän avaamista, koska se on hyvin sotkuista ja aikaa vievää puuhaa, mutta tänä keväänä emme pystyneet tekemään sitä märkyyden ja lumen vuoksi. Pystyleikkuun aika koittaa, kun väylät ovat tarpeeksi kuivia sen tekemiseen. Pyrimme tekemään pystyleikkuun illalla / aikaisin aamulla, jotta se häiritsisi pelaamista mahdollisimman vähän.


Tästä tämä kausi alkaa ja toivotaan lämmintä toukokuuta ja hyviä pelejä. Alla vielä muutama muistutus kaikille pelaajille:

  • Hiekkapussit mukaan kentälle paikkaamaan divotteja väyliltä
  • Viheriöillä alastulojälkien paikkaus!
  • Kentänhoitajan ollessa työssä pyytäkää aina lyöntilupa ja väistetään toinen toisiamme
  • Par 3 väylillä paikatkaa lyöntijälkenne laatikossa olevalla kasvualustalla
Kevätterveisin
Kenttämestari Elmeri Malkki