Kenttämestarin kenttäkatsaus 2/2024 | Tuusulan Golfklubi

Kenttämestarin kenttäkatsaus

Talvi lähenee loppuaan ja kevät tekee hiljalleen tuloaan. Ajatukset ovat jo tulevassa golfkaudessa ja itse kukin miettii millaisessa kunnossa golfkentät aukenevat.

Kulunut talvi on jälleen ollut haastava useille Etelä-Suomen kentille, talveen on mahtunut tiukkoja pakkasia ja lämpöjaksoja, jotka ovat edesauttaneet jään muodostumista viheriöille. Tuusulassa tilanne ei ole tässä vaiheessa ihan yhtä haastava kuin useilla muilla etelän kentillä.

Joulukuussa lämpöjakson aikaan putsasimme viheriöt lumesta lumilingoilla, tämä esti jään muodostuminen alkutalvesta. Tammikuun alussa ollut lämpöjakso meni hyvin, paksu hanki viheriöillä esti jään muodostumisen. Tammikuun lopun lämpöjakso ja vesisateet olivat niin runsaita, että vesi meni lumihangen läpi ja jäätä pääsi muodostumaan viheriöille 1. pv helmikuuta.

Akuuttia hätää jääpoltteesta ei ole, viheriöidemme pääheinälajit rönsyrölli selviää jään alla noin 60pv ja kylänurmikka noin kuukauden verran.

Helmikuun 19. päivä alkavalla viikolla olemme auranneet kaikki viheriöt lumesta puhtaiksi ja nyt toivotaan parasta, että tulevat vesisateet ja lämpö sulattavat viheriöt puhtaiksi.

Millaisessa kunnossa viheriöt ovat keväällä? Sitä ei varmuudella voi vielä sanoa, lumihome voi olla riesanamme kevättalvesta. Ensi viikolla oletettavasti, kun viheriöt ovat sulaneet puhtaiksi aiomme tehdä kasvinsuojeluaineruiskutuksen lumihometta vastaan ja samalla näemme miltä viheriöt näyttävät.

Loppuun tiivistelmä: Jää / jääpolte tuskin on ongelma viheriöillä, lumihomeen riski on suurempi. Väylien ja lyöntipaikkojen kuntoa on hankala arvioida, ne ovat olleet lumen alla koko talven, focus on luonnollisesti ollut viheriöissä.

Toivotaan lämmintä ja aikaista kevättä!

Kuvat 22.2.2024 viheriöltä 7. Artikkelikuva viheriöltä 18.


Kenttämestari
Elmeri