Kenttävalvojatoiminta kaudella 2024 | Tuusulan Golfklubi

Kenttävalvojatoiminta kaudella 2024

Osa pelaajista on jo huomannutkin, että kentällä on parina päivänä partioinut kenttävalvoja kirkkaan keltaisessa liivissään. Valvojan tärkein tehtävä on saada pelaajat viihtymään kentällä.

Valvoja liikkuu autolla, joka on merkitty VALVOJA-kyltillä ja valvojat ovat Tuusulan Golfklubi Oy:n valtuuttamia. Valvojan tehtävä on ennaltaehkäistä ruuhkien syntymistä ja varmistaa, että ryhmät etenevät riittävällä nopeudella. Valvoja huolehtii, ettei peli puuroudu täydellä kentällä. Jos ruuhkia siitä huolimatta syntyy, hän huolehtii, että kenttä saadaan uudelleen liikkeelle. Valvojilla on oikeus tarvittaessa varmistaa pelaajien henkilöllisyys ja pelioikeus. Valvoja pyrkii puuttumaan häiriöihin mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Valvoja seuraa myös etiketin noudattamista.

Valvojan tärkein tehtävä on ennen kaikkea saada pelaajat viihtymään kentällä.

Valvojan työkalut kentällä

 1. Kehotus nopeuttaa peliä
  • tarvittaessa huomautus
 2. Ryhmän jakaminen kahtia
 3. Ryhmän siirtäminen syrjään ohitustilanteessa
 4. Ryhmän siirtäminen seuraavalle reiälle pelaamatta edellistä reikää valmiiksi
 5. Pelaajan / Ryhmän poistaminen kentältä, jos pelaaja tai peliryhmä rikkoo toistuvasti etikettiä tai pelaamisen käytäntöjä.
 6. Valvoja on ystävällinen mutta tiukka ja lähestyy aina positiivisuuden kautta pelaajia.
 7. Kenttävalvoja seuraa lähtöaikojen noudattamista, alastulojälkien korjaamista, bunkkerien haravointia ja yleistä siisteyttä ja käyttäytymistä kentällä.
 8. Tarvittaessa valvoja ottaa yhteyttä kapteeniin epäselvissä tapauksissa. Kapteenille myös raportoidaan valvontakierros sekä poikkeavissa tapahtumissa ryhmän pelaajat tai lähtöaika.
 9. Valvontateemat: Lähtöaikojen noudattaminen, lyöntijälkien korjaus, bunkkerin haravointi, yleinen käyttäytyminen ja siisteys ym.

Tavoitteena on, että etikettiin ja pelinopeuteen liittyvä käytännöt lisäävät turvallisuutta ja viihtyvyyttä. Parhaiten se tapahtuu, kun pelaajat huomioivat kaikki muut kentällä olevat ja tekevät parhaansa sen eteen, että jokaisella on mahdollisuus nauttia pelistä.


Ihannepeliaika neljän hengen peliryhmälle on 3 tuntia 55 minuuttia

 • ryhmän tulee kuitenkin päästää takana tuleva nopeampi ryhmä, vaikka peli kulkisi aikataulussa, jos edessä on tyhjää

Valvojan tavoittaminen

Valvojalla on kentällä mukanaan puhelin, johon saa yhteyden numerolla 040 660 1983. Ykköstiillä on lisäksi kyltti, kun valvoja on kentällä.

Valvojat kaudella 2024

Jukka T.
Eeva-Kaarina H.
Jyrki P.
Kari-Jukka H.
Marko K.
Petri T.
Risto W.
Christopher R.

Jos haluat osallistua valvojatoimintaan, voit olla yhteydessä kapteeni Jukka Tuunaseen jukka.tuunanen@gmail.com

Valvojan tunnistaa kentällä kirkkaan keltaisesta liivistä