Seuran päättäjäisissä pelkkää hymyä | Tuusulan Golfklubi

Seuran päättäjäisissä pelkkää hymyä

Tuusulan Golfklubi ry:n kauden päätöskilpailu kisattiin ja iltajuhla juhlittiin lauantaina 12.10.

Päättäjäiskisa

Päätöskisa pelattiin kolmen hengen scramblena toimiston arpomin joukkuein. Yhdeksän urhoollista joukkeutta lähti uhmaanaan sateiselta näyttänyttä päivää, joka osoittautui lopulta kohtuulliseski golfkeliksi. Kilpailu oli tiukka loppuun asti ja neljä parasta joukkuetta sijoittuikin kaikki kahden pisteen sisään.

Parhaaksi joukkueeksi kruunattiin Eeva-Kaarina Haanperän, Simo Kosusen ja Antti Virtasen joukkue 50 pisteellä. Voittajajoukkueella oli kisan jälkeen hieman epäselvyyttä kuka oli tehnyt joukkueen eteen mitäkin. Eeva-Kaarinan omien sanojen mukaan hän oli vain tuomassa lisää tasoituslyöntejä joukkueeseen, mutta Antin kertoman mukaan viimeisten kolmen väylän aikana Eeva-Kaarina upotti pitkiä ja tärkeitä birdieputteja.

Tärkeintä ei ole voitto vaan ylivoimainen voitto taisi Antti Virtanen tuumia, kun voitti myös molemmat erikoiskisat. Väylällä 2 avauslyönti päätyi 3,65 metrin päähän lipusta. Väylän 16 pisimmässä avauksessa ei muilla ollut saumaa, kun vasuri piiskasi pallon noin 210 metrin päähän lyöntipaikasta.

Kapteeni Jukka oli piilottanut kolme golfpalloa kentälle ja pallon löytäjille luvattiin palkinto iltajuhlassa. Yhtään palloa ei kuitenkaan löytynyt. Jokainen pallo oli sijoitettu raffin puolelle, mutta kolmen hengen scramblessa ei ilmeisesti yhdenkään joukkueen tarvinnut raffista jatkaa peliä avausten jälkeen.

Kilpailun tulokset: https://www.golfbox.dk/livescoring/tour/?language=1035#/competition/4498453/leaderboard

Iltajuhla

Iltajuhla aloitettiin auringon laskettua Tuusulanjärven taakse ruokailulla, jonka jälkeen palkittiin ja muistettiin kauden aikana menestyneitä pelaajia.

Senioritoimikunnan puheenjohtaja Jorma Seppälä jakoi senioritoimikunnan kolme palkintoa: Vuoden yllättäjä, Vuoden seniormies ja Vuoden seniorinainen. Vuoden yllättäjäksi senioritoimikuna oli valinnut Petri Teivon. Jorma kutsui Petrin ja hänen vaimonsa Tuijan kuulemaan valinnan perustelut, jotka olivat erittäin vakuuttavat ja juhlaväki oli yhtä mieltä palkinnon menneen oikeaan osoitteeseen.

Vuoden miessenioriksi valittiin Timo Nurmiainen kauden tasaisen kilpailumenestyksen perusteella. Palkinto oli Timolle ensimmäinen laatuaan.

Vuoden naissenioriksi valittiin Mervi Kilpikoski. Mervi ei valitettavasti päässyt paikalle työesteiden johdosta, mutta ilhadutti juhlaväkeä videotervehdyksen muodossa. Videolla Mervi seuran puheenjohtajana kiitti jäsenistöä hyvin menneestä kaudesta ja oli odottavaisin mielin jo seuraavaa kautta kohden.

Palkitojenjakoa jatkettiin viikkokisan parhaiden palkitsemisella. Miesten paras pistebogeyviikkokisaaja vuonna 2024 oli Jarmo Kuru ja naisten puolella illan toisen pokaalin pokannut Eeva-Kaarina Haanperä. Jarmo voitti sarjansa 14 pisteellä toiseksi tulleseen ja Eeva-Kaarina 20 pisteellä.

Illan odotetuin palkinto eli Kapteenin Kannu jaettiin viimeisenä. Kapteenin Kannu jaetaan kapteenin päätöksellä henkilölle, joka on omalla toiminnallaan tehnyt paljon seuran ja yhteisön eteen. Tänä vuonna kannu annettiin junioritoimikuntaa kuusi vuotta ahkerasti ja esimerkillisesti vetäneelle Merja Talusénille. Kapteenin Kannuun liittyi tänä vuonna myös yllätys palkinnonsaajalle. Kapteeni Jukka oli sopinut Merjan pojan Joelin kanssa, että hän tekee äidilleen videotervehdyksen Texasista, johon hän lähti opistelemaan syksyllä. Merjalle asia tuli täytenä yllätyksenä ja ennen videon katsomista hänelle uskoltetiin olevan mukana Jukan maailmannensi-illan saaneessa taikatempussa, jossa Merjaa pyöriteltiin ympäri klubitaloa side silmillä ennen kuin hänet istutettiin nojatuoliin katsomaan Joelin tervehdystä yhdessä juhlaväen kanssa.

Vaikka illan palkitut olivat illan päätähtiä, ei esiintyjät jääneet ollenkaan heidän varjoonsa. Juhlijoita viihdyttivät illan aikana mm. Kirka, Jon Bon Jovi ja Nipa Neumann. Duo Ilari Hämäläinen ja Erkka Korhonen esiintyi hauskuuttavasti ja varmasti vuosien kokemuksella.

***

Sekä seuran johtokunta että toimiston väki kiittää kaikkia päivään osallistuneita. Ensi vuoden tapahtuma- ja kisakalenterin työstö aloitetaan pikapuoliin. Voit lähettää omat toiveesi toimistoon tai seuran johtokunnalle millaisia tapahtumia toivoisit järjestettävä tai haluaisit olla itse järjestämässä. Pelikausi jatkuu vielä noin parin kolmen viikon ajan, jos vain säät suosivat.

Kuva 1. Vuoden naisseniori Mervi Kilpikoski
Kuva 2. Vuoden yllättäjä Petri Teivo ja Tuija Teivo
Kuva 3. Vuoden miesseniori Timo Nurmiainen
Kuva 4. Erkka Korhonen ja Ilari Hämäläinen
Kuva 5. Päättäjäiskisan voittajatrio Eeva-Kaarina Haanperä, Simo Kosunen ja Antti Virtanen
Kuva 6. Naisten viikkokisan voittaja Eeva-Kaarina Haanperä
Kuva 7. Miesten viikkokisan voittaja Jarmo Kuru
Kuva 8. Kapteenin Kannun ansainnut Merja Talusén
Kuva 9. Kapteeni Jukka Tuunasen taikatemppu täydessä vauhdissa
Kuvat: Jorma Seppälä