Texas Calling | Tuusulan Golfklubi

Texas Calling

Yhdeksän vuotta sitten, 1.11.2014, kymmenvuotias Joel Talusén haki Tuusulan Golfklubin Talenttiryhmään. Hakemukseen tuli kirjoittaa lyhyesti sekä lähivuosien tavoitteita että tavoitteita pidemmällä tähtäimellä. Tuolloin Joel kirjoitti hakemukseen mm. “Kymmenen vuoden kuluttua olen Floridassa golfyliopistossa”.
Nyt Joelin unelma ja tavoite kuulumisesta jenkkiyliopiston golfjoukkueeseen on toteutunut.

Joel Talusénin pitkäaikainen unelma yliopistogolfista toteutuu ensi vuodesta alkaen. Aina kannattaa haaveilla ja uskaltaa haaveilla isosti.

Joel allekirjoitti 8.11.2023 sopimuksen Texas State Universityn kanssa opiskelujen aloittamisesta yliopistossa elokuussa 2024. Taloudellisesti opiskelun mahdollistavat Joelin yliopistolta saamat stipendit perustuen sekä urheilullisiin näyttöihin että akateemisiin ansioihin.

Ensimmäinen yhteys golfjoukkueen päävalmentajaan Shane Howelliin syntyi tutun golfkaverin, kaksi vuotta vanhemman Sakke Siltalan (Kankaisten Golf) kautta. Sakke pelaa nyt toista kautta Texas State Universityn Bobcateissa. Kesän aikana päävalmentajan seurannassa oli junioreita useammasta maasta, jolloin pelurit pystyivät antamaan tarvittavia näyttöjä peliensä tasosta. Yhteydenpito oli Joelin kisatulosten myötä aktiivista, ja Shane ehdotti jo syyskuussa suullisen sitoumuksen tekemistä. Se käytännössä varmisti sen, että Joel tulisi tekemään myös virallisen sopimuksen.

“Pelaaminen Texas Staten tasoisessa yliopistojoukkueessa on minulle unelmien täyttymys. Pääsen neljän vuoden ajan treenaamaan erittäin tiiviisti tavoitteellisten ja intohimoisten pelaajien kanssa, ja myös kilpailemaan kansainvälisellä tasolla. Tämä on iso askel kohti tavoitettani pelata ammattilaisena” kommentoi Joel tilannetta allekirjoituksen jälkeen.