TGK:n Junioreille merkittävä tuki Golden Pro Oy:ltä | Tuusulan Golfklubi

TGK:n Junioreille merkittävä tuki Golden Pro Oy:ltä

Tuusulan Golfklubi, Golden Pro sekä Krapi ovat yhteisesti sopineet minigolfradan tuottojen ohjaamisesta Tuusulan Golfklubin juniorityöhön sekä juniortyön kehittämiseen kaudesta 2024 alkaen. Golden Pro Oy:n tuotto-osuus kohdennetaan jatkossa juniorityöhön.

Golden Pro Oy:n Gustav Weckström sekä TGK:n juniorien edustajat Johan Kuokka, Merja Talusén ja Camilla Kuokka sopivat marraskuussa merkittävästä avustuksesta seuran juniorityölle.

Minigolfradan tuottoja ohjataan jatkossa juniorityöhön

Tuusulan Golfklubin klubitalon läheisyydessä sijaitseva minigolfrata sijaitsi alkujaan Krapin käytöstä poistetulla tenniskentällä ja siirtyi myöhemmin nykyiselle paikalleen kun Krapin parkkialueet alkoivat käymään ahtaaksi toimintojen kehittyessä. Radan toiminaa on tähän saakka pyöritetty kolmen kimppana: Radan toimitti ja huolsi Golden Pro Oy, asiakaspalvelusta vastasi golfklubi ja maa-alue radalle oli Krapilta.

Minigolfradat ovat pikkuhiljaa poistuneet mm. golfkenttätarvikkeita ja golfautoja maahantuovalta Golden Prolta valikoimasta. "Meillä on ollut vielä muutamia ratoja hoidossa, mutta nyt on tullut aika luopua niistä. Radan omistus siirtyy Tuusulan Golfklubi Oy:lle ja toimintojen pyörittäminen jatkuu paikallisesti golfklubin ja Krapin hoidossa. Luovumme omasta tuotto-osuudestamme ja haluamme että jatkossa se ohjataan Tuusulan juniorityölle" Gustav Weckstöm Golden Pro Oy:n yrittäjä kiteyttää toimintamallin muutoksesta.

Merkittävä tuki junioreille

Tuusulan Golfklubin juniorien toimintaa on kehitetty kuluneen vuoden aikana omien kokemuksien sekä saadun palautteen perusteella. Ikäryhmissä on menossa myös murros, joten toimintoja tuli sopeuttaa uusien juniorien saamiseksi lajin pariin. Syksyllä julkaistiin uudistettu junioripolku sekä uudet harjoitusryhmät. Mallin mukaisesti harjoitellaan jo tänä talvena ja ryhmät ovat muutama paikkaa lukuunottamatta täynnä.

Talvella 2022-2023 seuran juniorityötä vietiin paikallisiin kouluihin palkatun juniorikoordinaattorin toimesta. Draivia kouluun! -konseptin mukaista lajin jalkauttamista kouluihin tehtiin toista sataa tuntia, projekti toteutettiin yhdessä Suomen Golfliiton kanssa. Tätä samaa työtä pyritään jatkamaan myös tänä talvena. "Mietimme syksyllä juniorikoordinaattorin työn jatkamista toimikunnassa. Viime talvena saimme taloudellista tukea Golfliitolta kertaluontoisesti, joten tämä ei ollut varmaa täksi talveksi. Tämä kohdennettu tuki, jota saamme minigolfradan tuotoista näyttäisi mahdollistavan toiminnan jatkamisen myös tulevalle vuodelle" hehkuttaa junioritoimikunnan vetäjä Merja Talusén. "Olemme todella kiitollisia tästä avustuksesta Golden Pro:lle, minigolfista saamme useamman tuhannen kaudessa junioreille".

Junioreita oli paikalla edustamassa Johan ja Camilla Kuokka. Johan on saanut Tuusulan junnutoiminasta hyvän ponnahduslauden lajin pariin ja on myös aktiivinen kilpailija. Johan pelasi päättyneellä kaudella Keski-uudenmaan junnutouria ja Future Touria hyvällä menestyksellä.

Tuusulan Golfklubin junnutoiminnassa on draivia, nyt ja tulevaisuudessa!