Tuusula Openissa voittoihin vaadittiin erinomaisia tuloksia | Tuusulan Golfklubi

Tuusula Openissa voittoihin vaadittiin erinomaisia tuloksia

Perinteinen ja yksi kauden pääkilpailuista Tuusula Open pelattiin lauantaina 15.7. hienoissa olosuhteissa. Mukana oli lähes 50 pelaajaa kolmessa eri sarjassa.

Kilpailun pääpelimuoto on tasoitukseton lyöntipeli, jossa pelataan saman päivän aikana kaksi kierrosta. Pistebogey-sarjoissa paremmuus ratkottiin yhden 18-reiän kierroksen aikana.

Scratch-sarjassa oli tänä vuonna mukana 10 pelaajaa. Pelaajat starttasivat kentälle klo 9:00 alkaen mukavassa kesäisessä aamussa. Ensimmäisen kierroksen jälkeen kilpailun kärki alkoi hahmottumaan, mutta noin puolella oli vielä hyvät saumat parantaa asemiaan toisen kierroksen aikana. Terävimmin ensimmäisen kierroksen pelasi Simeon Saarikivi 75 lyönnillä. Keimola Golfin Sebastian Söderholm ja iitti Golfin Antti Vehkala olivat kuitenkin vain muutaman lyönnin perässä, joten toiselle kierrokselle tulisi olemaan hyvää puristusta tiedossa. Kärjessä nähtiinkin pientä vaihtuvuutta, kärkikaksikon pelatessa tasaisesti. Antin toinen kierros ei alkanut aivan ensimmäisen kierroksen merkeissä ja tämä avasi oven Anssi Kaipiolle mahdollisuuden parantaa asemiaan. Anssin kierrostulokset 82+77 riittivätkin kisan kolmannelle sijalle.
Kärki piti asemansa myös toisella kierroksella. Kaikki kolme pelaajaa sijoilla 1-3 pelasivat toisen kierroksen 77 lyönnillä. Sebastian Söderholmin ensimmäisen kierroksen myös 77 lyönnillä ja kokonaistulos 154 lyöntiä oikeutti toiseen sijaan ja voittoon pelasi Simeon Saarikivi 152 lyönnillä. Simeon kiitteli kierroksen jälkeen kentänhoidon panosta kentän saattamisessa hyvään kuntoon, varsinkin viheriöt ovat parantuneet erinomaisiksi.
​​​​​​​

Scratch-sarajassa pelattiin 18+18 reikää ja kisan kolmanneksi pelasi Sebastian Söderholm (vas.), voittajaksi Simeon Saarikivi ja kolmanneksi Anssi Kaipio

Naisten pistebogey-sarjassa oli mukana myös 10 pelaajaa. Kärkikahinoihin oli asiaa vain pelaamalla omaa tasoitustaan paremmin. Sarjan kolmanneksi pelasi Tuija Teivo 39 pisteellä ja toiseksi Jaana Björkman 41 pisteellä. Jaanan peli kulkee, sillä hän voitti edellisellä viikolla Tuusula Senior Openin naisten sarjan. Tuusula Openin naisten sarjan voittajaksi nousi erinomaisella tuloksella 43 pistettä Heidi Hakala. Heidin voittokierrokseen siivitti erinomainen peliseura, joka kiritti Heidin koko kierroksen ajan hyviin suorituksiin.
​​​​​​​

Naisten sarjassa voiton vei keskellä hymyilevä Heidi Hakala. Jaana Björkäman sijoittui toiseksi ja Tuula Sutinen pelasi naisten parhaan scratch tuloksen.

Miesten pistebogey-sarjan voittaja Kimmo Jussila (vas.) ja kolmanneksi noussut Tero Polamo. Kuvasta puuttuu toisen sijan napannut Markku Olasmaa.

Miesten pistebogey-sarjassa nähtiin myös erinomaisia tuloksia. 27 pelaajasta peräti seitsemän pelasi alle oman tasoituksensa. Kolmannesta sijasta käytiin tiukkaa taistelua. Tero Polamo, Eero Parkkila ja Jorma Seppälä pelasivat kaikki 40 pistettä ja paremmuusjärjestys ratkottiin vertailemalla pelitasoituksia. Kolmannen sijan vei Tero tasoituksella 14. Toiseksi kilpailussa sijoittui Markku Olasmaa, joka niin ikään väläytteli hyvää kisakuntoaan Tuusula Senior Openissa. Markun tulos 42 pistettä ei kuitenkaan aivan riittänyt voittoon. Kuten naisten sarjassa, myös miehissä voittoon vaadittiin 43 pisteen kierros, josta vastasi Kimmo Jussila. Kimmon kierros oli lähtenyt käyntiin hieman pusikoiden kautta tuplalla, mutta tämän jälkeen peli alkoi rullaamaan. Pisteitä oli tullut jokaiselta väylältä ja se oikeutti voittoon.

Kiitos kaikille mukana olleille pelaajille!