World Amateur Golfers Championship pelattiin Tuusulassa 16.-17-7. | Tuusulan Golfklubi

World Amateur Golfers Championship pelattiin Tuusulassa 16.-17-7.

Ensimmäinen World Amateur Golfers Championshipin (WAGC) finaali pelattiin Floridassa vuonna 1995. Kiertue koostuu ympäri Suomea eri paikkakunnilla järjestettävistä alkukarsintakisoista ja 14.-15.9.2024 Vierumäki Golfissa järjestettävästä Suomen karsintafinaalista. WAGC 2024 henkilökohtaisten kilpailujen finaalien voittajat viidessä eri tasoitusryhmässä lähtevät edustamaan Suomea 26.10.-3.11.2024 järjestettäviin WAGC:n finaaleihin Thaimaan Phuketiin.

WAGC:n pariscramblen kaksi parasta paria saavat kisapaikat Suomen karsintafinaaliin Kytäjä Golfin kentille 7.-8.9.2024Molemmat kilpailut järjestettiin ensimmäistä kertaa Tuusulan Golfklubin kentällä 16.-17.7.

Henkilökohtaisen tasoituksellisen lyöntipelin (HCP 0-15,0) voitti Kullo Golfin TOMI LIMMONEN erinomaisella 61 lyönnin tuloksella pelattuaan 74 lyöntiä. Hattulan Golfin PETRI FABRIN sijoittui toiseksi 63 lyönnillä. VGH:n KARI KÄRNÄ sijoittui hienosti kolmanneksi 68 lyönnillä. TGK:n pitkälyöntinen HEIKKI OLLITERVO oli viides 71 lyönnillä pelattuaan 80 lyöntiä ja etuysin loistavasti 36 lyönnillä. Heikin pisin avauslyönti 17.7. scramblessa oli peräti 303 metriä 16. väylällä 6 m/sek. myötätuuleen.

Pistebogeykisan (HCP 15.1-25.4) ylivoimainen voittaja oli Hattula Golfin JERE LOIKKANEN 48 PB-pisteellä pelattuaan elämänsä parhaimman golfkierroksen 81 lyönnillä. TGK:n TUIJA TEIVO onnistui myös loistavasti 40 pisteellä pelattuaan 87 lyöntiä ja niinpä hän sai kutsun Vierumäen karsintafinaaliin. TGK:n VEELI NYGREN sijoittui neljänneksi 35 pisteellä ja SIRKKA HYYTIÄINEN viidenneksi 34 pisteellä.

Pariscramblen voittajapari oli Nurmijärven Golfklubin VILLE TIKKA ja EETU PULKKINEN 58 lyönnillä pelattuaan huipputuloksen 62 lyöntiä ! Ainoastaan yhden lyönnin päähän jäivät Kullo Golfin KAIUS KARHULAHTI ja SIMO PAKARINEN pelattuaan 64 lyöntiä. TGK:n paras pari PETRI POLLARI ja ANSSI IHANIEMI sijoittuivat kuudenneksi 63 lyönnillä pelattuaan 68 lyöntiä.

​​​​​​​Tuulinen sää toi lisähaasteita pituuksien arvioinnissa. Griinit olivat erinomaisen hyvässä kunnossa.