Juniorien kisakausi 2022 paketissa – loppukauden kisauutisia | Tuusulan Golfklubi

Juniorien kisakausi 2022 paketissa – loppukauden kisauutisia

Juniorien kisakausi jatkui syyskuun loppupuolelle asti. Heinä-syyskuussa kisattiin kullakin Future Tour -alueella neljä osakilpailua, FJT Challenge -kiertueella kisattiin loppukaudesta kolme osakilpailua ja FJT-kiertueella pelattiin kauden viimeiset pelit. Vierumäellä pelattiin myös Koululiikuntaliiton kisat, jossa mukana oli neljä TGK:n junioria. Nähtiin TGK:n pelaajia myös kansainvälisissä kisoissa Virossa ja Britteinsaarilla.

Johan Kuokka, 3. sija FutureTour Easy Red, Kurk Golf 4.9.

Tuusulan ahkerimmat kisaajat Future Tourilla olivat Johan Kuokka ja Tuomar Örn Easy Red – sarjassa, Iiris Jussila tyttöjen Challenge -sarjassa, Anssi Rasmus ja Riku Laakso poikien Challenge -sarjassa. Parhaista TGK:n sijoituksista vastasivat Easy Red -sarjan pojat. Johan sijoittu hienosti 3. sijalle (41pb) Kurk Golfissa 4.9. järjestetyssä kisassa. Tuomakselle tuli 7. sija Future Tourilla Talissa 6.7.

FJT Challenge -kiertueella kisattiin loppukaudesta kolme osakilpailua. Näihin haastajakiertueen kisoihin osallistui Tuusulasta Simeon Saarikivi. Hänen loppukauden paras FJT Challenge -sijoitus oli upea 2. sija elokuun alussa Hirvihaaran kentällä.

Simeon ja Joel Talusén olivat mukana juniorien SM reikäpeleissä heinäkuussa U21 ja U18 -sarjoissa. Joel putosi pelistä alkukierroksilla, mutta Simeonin matka jatkui aina mitallipeleihin asti. Hänen sijoitus oli SM-kisan neljäs. Simeonin kommentit kisasta: ”Kauden kohokohta oli ehdottomasti U21 SM reikäpelit. Pelasin jokaisessa ottelussa erinomaisesti, mutta vauhti hyytyi välierissä, jossa tipuin tiukasti jatkorei’illä. Myös pronssiottelu päättyi onnettomasti tappioon. Etenkin välierän jatkoreiät harmittavat vielä näin lokakuussakin. Mutta neljänneksi sijoittuminen SM-kilpailuissa on kuitenkin sentasoinen saavutus, että siihen on oltava tyytyväinen.”

Simeon Saarikivi (oikealla), 4. sija, U21 SM reikäpelit Rönnäs
Kuvassa vas. Teemu Mattila 2. sija, kultamitalisti Eeli Kujanpää, Santeri Grönfors 3. sija.

Joel ja Simeon osallistuivat Finnish Junior Tour -kiertueen 5. osakilpailuun Alastarolla ja sen haastavalla, pitkällä kentällä. Joel tuloslistalla hyvin sijalla 6. ja Simeon sijalla 31.

FJT finaaliin Viipuri Golfin kentälle pääsi FJT ranking sijoitusten perusteella 36 pelaajaa. Sekä Joel että Simeon pääsivät mukaan finaaliin. Ensimmäisenä kisapäivänä pelattiin 2 kierrosta. Tuulinen ja sateinen sää haastoivat pelaajia kunnolla päivän mittaan. Viimeinen 3. kierros päästiin pelaamaan sunnuntaina normaalessa olosuhteissa. Joel ylsi lopputuloksissa jälleen kärkikymmenikköön ollen sijalla T7.
​​​​​​​

Loppukauden aikana Joel kävi pelaamassa kaksi ulkomaan kisaa. Estonian Junior Open -kisattiin heinäkuussa upeilla viheriöillä Rae Golfin kentällä. Joelin peli kulki ja kisasta kotiin tuomisena oli 2. sija U18-sarjassa.

The Boys Amateur -turnaus (aiemmin Brittish Boys) kisataan vuosittain elokuussa Britteinsaarilla. Tänä vuonna kisa järjestettiin Skotlannin links-kentillä. Paikan päälle kahden kierroksen lyöntipelikarsintaan pääsi mukaan 254 alle 18-vuotiasta junioria maailman laajuisesti.
Joel pääsi kisaan edustamaan Suomea seitsemän muun pojan kanssa. Karsinnasta reikäpelivaiheeseen pääsi 64 parasta. Joel jäi jatkopaikasta kolmen lyönnin päähän. Pelurin kommentit olivat: ”Reissu oli kokonaisuudessaan tosi hyvä. Pelasin kisassa kolme todella hyvää ysiä, mutta yhdelle ysille tuli muutama bogi liikaa. Opin reissun aikana paljon links-pelaamisesta. Linksgolf haastaa pelin jokaista osa-aluetta ja aion hyödyntää tulevissa kisoissa tästä reissusta tullutta kokemusta.”

Joelin pelit jatkuivat loppukaudesta myös Finnish Tourilla, FT Finaalissa Vuosaaressa. Kisassa Joel pelasi tasaisen varmasti tuloksen +2 (70-74-74). Kisasijoitus oli 15, mikä on hänen paras FT-sijoitus.​​​​​​​

Joel Talusén, 2. sija Estonian Junior Open, Rae Golf 13.7.

Vuosittainen Koululiikuntaliiton kisa kokosi nuoret syyskuun lopulla Vierumäelle. Tuusulasta tässä kisassa oli mukana neljä junioria.

Tuomas Örn (oikealla), 2. sija Koululiikuntaliiton kisa, Vierumäki

Anssi Rasmus (keskellä) 1. sija Koululiikintaliiton kisa, Vierumäki

Tuomas Örn pelasi hienon kisan ja sijoitui toiseksi P13 pb-sarjassa 41 pisteellä.
Anssi Rasmus voitti P19 pb-sarjan 39 pisteellä. Hänen lyöntitulos oli 82 (+10) ja scr-sarjassa Anssi oli tuolla tuloksella T3. Anssi kommentoi voitokasta kierrostaan näin: ”Vierumäelle oli luvattu huonoa säätä, mutta minulla oli luottoa omaan peliini ja olin varma että tänään tulee tulosta. Kierroksella tuli hyviä väyliä ja muutama huonokin, mutta koska uskoin voittavani niin puskin väylä väylältä ja se toi tulosta. Voitto tuli pb-sarjassa. Ensi vuotta odotellessa.”