TGK:n juniorien kausi käynnistynyt | Tuusulan Golfklubi

TGK:n juniorien kausi käynnistynyt

Tuusulan junnujen perinteinen junnucamp järjestettiin tällä kertaa Hirvihaara Golfissa ja junnujen kisakausi käynnistettiin FT-karsinnoilla Peuramaalla ja FJT-osakilpailulla Kullo Golfissa.

Tuusulan kilpajuniorien perinteinen Junnucamp pidettiin su 15.5. Päivään osallisutui 16 junnua.
Junnucampin aamupäivä harjoiteltiin eri lyöntejä ja puttia. Päivään yhdistettiin harjoituskierros Future Tour -kisakentällä ja siksi Junnucamp vietiin Hirvihaara Golfin kentälle.
Ari vastasi jälleen treenauttamisesta ja iltapäivän pelien ohjaamisesta. Päivä onnistui kokonaisuutena hienosti.

​​​​​​​

Kuvassa Hirvihaaran viheriöllä junnucamppiläisiä nuorimmasta päästä. Vas. Max Orlo, Mio Orlo, Johan Kuokka ja Niklas Raatikainen

Junnujen kisakausi käynnistyi huhtikuun lopussa Peuramaalla.

Joel Talusén oli mukana Finnish Tourin karsinnassa. Hänellä karsinnan tavoitteina oli saada tuntumaa kisaamiseen heti kenttien avauduttua Suomessa sekä parantaa 2021 kaudella hankittua kategoriaa tämän vuoden FT-kisoihin. Tavoitteet täyttyivät. Kahden päivän kisasuoritus palkittiin 3. sijalla. Linkki Finnish Tourin sivuille.

Finnish Tour karsinta Peuramaalla. Keskellä voittaja Tatu Toivo, vasemmalla Joel ja oikealla toiseksi sijoittunut Elyess Barhoumi.

Future Tour -kiertue käynnistyi tuusulalaisten osalta 7.5. Porvoon Golfissa, missä Iiris Jussila ja Riku Laakso kävivät tunnustelemassa kisakuntoaan. Iiriksen mielestä oli ”mahtavaa päästä näkemään kavereita ja pelaamaan vaikkakin kentän kunto oli vielä vaihteleva”. Riku sanoi että ”draivit ja rautalyönnit kulkivat hyvin mutta lähipeli ja putti oli vaikeampaa osin kentän kunnon vuoksi”.

Finnish Junior Tour -kiertue käynnistyi 7-8.5. perinteisesti Kullon kentällä. Tuusulasta kisaan osallistui Joel ja Simeon Saarikivi. Joelin sijoitus oli T10 ja Simeonin T38. Joel kommentoi kierroksia seuraavasti. ”Lähestymiset ja lähipeli antoivat paljon birdie-paikkoja läpi koko kisan. Paremmalla puttaamisella olisin taistellut kisan kärkisijoista”.

Kuhunkin FJT-kisaan mahtuu vain 57 poikaa ja 21 tyttöä. Mukaan kisoihin pääsee FJT-rankingin kautta sekä kauden aikana järjestettävien FJT karsintojen (FJT Challenge) kautta. Alueemme ensimmäiseen FJT Challenge -kisaan Rönnäsissä osallistui myös Simeon Saarikivi. Hänen sijoitus oli hienosti T2. Kauden starttia Simeon kommentoi seuraavasti. ”Arin kanssa ollaan hiottu lyöntiä nyt reilu kaksi vuotta ja alkukausi on osoittanut lupaavia tuloksia harjoittelun tuloksista; lyönnit pysyvät samanlaisina kierroksesta toiseen, mikä viestii merkittävästi kehittyneestä toistettavuudesta. Kehityskohteena onkin nyt lähinnä lähipeli. Mutta kuten tämä kisa todisti, lähipelin ollessa edes jotenkuten hallussa voin pärjätä kisoissa hyvin.”