Kentänhoidon kenttätiedote kesäkuu 2022 | Tuusulan Golfklubi

Kentänhoidon kenttätiedote kesäkuu 2022

Talvi ja kevät ovat olleet kentän kuntoonsaattamisen osalta erityisen haastavia, erityisesti viheriöiden osalta. Toipuminen hidastuu kulutuksen myötä, joten haastavimmat paikat tulemme rauhoittamaan pelaamiselta kasvun aikaansaamiseksi.

Vaikean talven ja viileän kevään jälkeen kentän toipuminen on ollut valitettavan hidasta, kuten varmasti olette huomanneet. Viheriöt eivät ole lähteneet kasvuun toivotulla tavalla. Kasvua yritetään nyt nopeuttaa toimenpiteillä, jotta tällä kaudella päästään pelaamaan paremmilla viheriöillä. Ilman hyvää viherpeittävyyttä emme pääse halutulle tasolle viheriöiden pelattavuuden suhteen.

Varsinkin huonoimmat kasvupaikat ovat meille ongelmallisia, koska kyseisillä paikoilla ruoho on muutenkin kovilla vajaan yhteyttämisen ja kovan kulutuksen myötä, on niille viheriöille vaikea saada heinää takaisin. Tästä johtuen tulemme laittamaan hallituksen päätöksellä harsot huonoimmille viheriöille noin viikon ajaksi viikosta 26 alkaen. Tällöin käytössä on ko. viheriöllä talvilippu.

Toimenpiteet joita kentällä olemme tehneet ruohon kasvun edellyttämiseksi kuluneen kevään aikana on muuten avattu hyvin GoGolfin sivulta löytyvässä artikkelissa, jonka voit käydä lukemassa täältä.

Osa alueista on sellaisia, että yksi toimenpide auttaa ruohon kasvun alkuun, mutta työ niiden osalta jatkuu pidempään. Kun huonoja alueita on hieman vähemmän, pystyy kentänhoito reagoimaan niihin normaaleissa rutiineissaan. Kun kentällä pelataan niin paljon kuin Tuusulassa, +6000 kierrosta kuukaudessa, kenttä ei ole pystynyt elpymään siihen kuntoon, mitä sen haluamme olla.

Kylvöjä olemme tehneet kevään ja alkaneen kesän aikana niin lyöntipaikoille kuin viheriöille ja tarvittaessa jatkamme kylvöjä kesän aikana.
Seiska väylän ojan ympäristössä olevien maavallien tarkoituksena on estää ojan tulviminen kentän puolelle. Viime vuosina tulvat ovat sulkeneet kentän kesken pelikauden. Maavallit tullaan muotoilemaan heti, kun kaivinkone on seuraavan kerran kentällämme.

Haluamme kiittää pelaajia tässä kohtaa alkaneesta kaudesta ja toivottaa teille oikein hyvää pelikautta

Terveisin,
TGK:n kentänhoito