Kentänhoidon talvikuulumisia | Tuusulan Golfklubi

Kentänhoidon talvikuulumisia

Helmikuussa on pakkanen paukkunut ja hiihtokelit ovat olleet mitä parhaimmat, pian on kuitenkin aika suunnata katseet kohti kevättä ja tulevaa pelikautta. Artikkelissa kerromme hieman kentän kuulumisia mitä talvella on tehty ja tietoa tulevista kevättöistä.

Helmikuussa on lunta ollut mukavasti, vaikka säät ovat talven aikana paljon vaihdelleet.

Kulunut talvi on ollut jälleen omanlaisensa, pysyvä lumi saatiin jo marraskuun lopulla. Viheriöt saimme syväilmastettua ja ruiskutettua lumihometta vastaan juuri päivää ennen pysyviä lumia, joten tämän osalta tilanne on suotuisa.

Talven aikana olemme pitäneet silmällä viheriöiden tilannetta ja reagoineet siihen tarvittaessa. Tammikuussa kolasimme muutaman viheriön puhtaaksi lumesta / loskasta kiitos estääksemme jään muodostumisen. Suuri kiitos talkoolaisille, jotka lyhyestä varoitusajasta huolimatta pääsitte auttamaan. Myöhemmin samassa kuussa linkosimme ja kolasimme lisää lunta pois viheriöiltä samasta syystä.

Helmikuun lopussa viheriöt olivat paksun lumikerroksen peitossa ja viheriöt näyttävät pääosin hyvältä, jutun lopussa on muutama kuva lisää. Muutamalle viheriölle on muodostunut jäätä, mutta varsinaista hätää ei enää ole, pääheinälajimme viheriöillä (rönsyrölli) selviytyy jopa 90 päivää jään alla.

Talven aikana kentänhoidon koneita huolletaan, leikkuuyksiköt teroitetaan, pihakalusteita huolletaan, suunnitellaan tulevaa kautta, rekrytoidaan kesätyöntekijät, seurataan säitä, aina pitää olla valmiina lumitöihin ja ruiskutuksiin yms.

Väylien, lyöntipaikkojen ja viheriöiden lopullinen kunto selviää tietenkin vasta keväällä lumien sulaessa, aina voi tulla yllätyksiä ja takapakkia, mutta niihin reagoidaan ja niistä selvitään. Varmaa on, että keväällä tullaan tekemään paljon kentänhoidon toimenpiteitä ilmastuksista kylvöihin.

Ensimmäisiä kevään kentänhoitotoimenpiteitä:

  • Viheriöiden ruiskutus, tuulikuivumisen estämiseksi
  • Viheriöiden mahdollinen harsoitus
  • Kastelujärjestelmän käyttöönotto
  • Väylien, lyöntipaikkojen ja viheriöiden pystyleikkuu ja siivous
  • Bunkkerien reunojen kanttauksia
  • Kalusteiden vienti kentälle ja rangen avaaminen
  • Kylvämään pääsemme lämpötilojen riittäessä kasvuun.


Hyvää juhlavuotta ja tulevaa pelikautta kaikille!

Kenttämestari
Elmeri Malkki

Viheriöt ovat talvehtineet pääsääntöisesti hyvin. Tammikuun suojasäiden aikaan tehty lumen ja loskan poisto oli erittäin tärkeää jään kertymisen estämiseksi.

Tästä lähdemme kohti kevättä. Pelikauden aloitus alkaa olemaan jo lähellä, vaikka kuvassa vielä talvisessa tunnelmassa olemmekin.