Kentänhoidon viikkotiedote | Tuusulan Golfklubi

Kentänhoidon viikkotiedote

Helteistä ja kuivuudesta johtuen kenttää kastellaan nyt öin ja päivin. Päiväsaikaan kastelut kohdistuvat ensisijaisesti viheriöihin ja tehdään peliryhmien välissä valvotusti.
Väylällä 7 on tilapäinen viheriö ja väylä pelataan 30 metriä lyhyempänä. Varsinainen viheriö on rauhoitettu pelaamiselta tehohoidon takia. Tästä johtuen green fee on kaikille pelaajille 39,00 euroa. Nurmirange on suljettu 19.6. alkaen ja lyöminen on sallittua vain matoilta.

Väylien 7 ja 8 välistä on kaadettu kaikki huonokuntoiset puut. Kuuset olivat kuolleet kirjanpainajan tuhojen jälkeen ja osa koivuista kärsi lahosta. Huonokuntoisia puita kaadettiin myös 9-13 väliseltä alueelta.

Kentällä tapahtuu nyt useita asioita, joisa näkyvin on ehdottomasti huonokuntoisten ja kuolleiden puiden poistaminen väylien 7-8 ja 9-13 välistä. Kannot tullaan vielä myöhemmin jyrsimään ja alue maisemoidaan tämän jälkeen.

Väylän 7 viheriö on tehohoidossa ja rauhoitettu pelaamiselta 19.6. alkaen. Väylällä on tilapäinen viheriö, joka on 30 metriä lähempänä kuin normaali viheriö. Tästä johtuen green fee kaikille pelaajille 39,00 euroa.

Rangen nurmilyöntialue ehti olla avoinna reilun viikon. Tämän aikana lyöntialuetta siirrettiin tarpeen mukaan ja kun käyttö sekä kulutus ovat kovia, on koko nurmialue nyt käytetty. Viikossa ei nurmen kasvussa ehdi juurikaan tapahtua, joten lyöminen siirtyy matoille kunnes nurmirange on taas saatu riittävään kasvuun.

Viheriöillä suoritetaan kylvöjen johdosta päiväsaikaan idätyskastelua.
Työ tehdään joustavasti peliryhmien välissä, mutta joillain viheriöillä odotusta saattaa tulla max 5 minuuttia.
Seuraa kentänhoitajan ohjeita, odota lyöntilupaa.

Lyönti- ja alastulojälkien korjaaminen kuuluu kaikille. Jälkiä on taas ikävän paljon nähtävillä. Muistathan korjata kentällä aiheuttamasi jäljet, kiitos.
Lähiaikoina tulee kentälle käyttöön hiekkapussit lyöntijälkien korjaamiseksi. Tästä tiedotamme vielä tarkemmin kun astiat saadaan täytettyä ja hiekkapussit kentälle.

Kenttäalue ei myöskään ole kenenkään henkilökohtainen roska-astia. Nuuskapusseja näkyy lähes jokaisella väylällä, muita roskia onneksi hieman vähemmän. Kaikki kentälle viemäsi asiat tulee tuoda sieltä pois tai jos et enää käyttämääsi asiaa tarvitse, laita se kentältä löytyvään roska-astiaan. Roskiksia on lähes jokaisella väylällä, joten pitkälle sinun ei tarvitse roskaa kantaa.

Viikko 26 - Ennakkotietoa

Alkuviikon aikana viheriöt tullaan tappi-ilmastamaan. Ilmastuksen jälkeen viheriöille tehdään hiekkakattaus, harjaus ja jyräys.

Terveisin,
TGK Kentänhoitotiimi