Kenttämestarin terveiset - Kentän avaaminen | Tuusulan Golfklubi

Kenttämestarin terveiset - Kentän avaaminen

Kenttä avataan vapun jälkeisenä keskiviikkona 3.5., ensimmäisenä pelaamaan pääsevät talkoolaiset. Tässä kirjoituksessa käyn läpi muutamia käytäntöjä ja muistutuksia avaamiseen liittyen.

Viheriöiden ensimmäisiä leikkuita on päästy jo tekemään, kuten tässä väylällä 18.

Kenttä on tietenkin kevätkunnossa, joten muistuttaisin pelaajia kärsivällisyydestä, merkittäviä muutoksia kentän kuntoon emme pääse tekemään märillä ja kylmillä säillä, ennen varsinaisen kasvukauden alkamista. Kevään edetessä jatkamme kaikkia hoitotoimenpiteitä ja rutiini leikkuutyöt alkavat.

Golfautot ovat huollettu ja valmiina kevään käyttöön heti säiden salliessa. Kuluvalle ja seuraavalle viikolle on luvattu sateita, niin lykkäämme autojen käyttöönottoa, kunnes kenttä on tarpeeksi kuiva. Oletettavasti saadaan kuitenkin autot käyttöön toukokuun alkupuoliskolla.

Lyöntipaikkojen kunto on vaihtelevaa ja toivonkin pelaajilta ymmärrystä, jos peluutamme tiettyjä lyöntipaikkoja jatkuvasti tietystä kohtaa / matolta. Tällä toimenpiteellä rauhoitamme suurenosan lyöntipaikasta ja mahdollistamme sen paremman kasvun, ettei koko lyöntipaikka olisi huonossa kunnossa koko kautta.

Viheriöitä emme näillä näkymin ole laittamassa harson alle emmekä myöskään talviviheriöille. Kehnoille viheriöille (etenkin 4 ja 5) tulemme tekemään paikkakylvöjä, ylimääräisiä lannoituksia ja muita hoitotoimenpiteitä heti säiden lämmetessä uudelleen. Muutamalla viheriöllä on yksittäisiä huonoja kohtia, nämä aiomme paikata siirtonurmella mahdollisimman pian.

Tänä vuonna kentälle lähtiessä pelaajien on mahdollista ottaa mukaan hiekkapussi, jonka voi täyttää 1. lyöntipaikalla. Pussit tulevat käyttöön kevään aikana. Toivon pelaajien ahkerasti käyttävän tätä ja paikkaavan sillä lyöntipaikoilla ja väylillä olevia lyöntijälkiä. Viheriöllä tärkein tehtävä on paikata pallon alastulojäljet.


Hyvää alkavaa pelikautta!

Elmeri Malkki
​​​​​​​kenttämestari