Viheriöiltä poistettiin lumet jään muodostumisen ehkäisemiseksi | Tuusulan Golfklubi

Viheriöiltä poistettiin lumet jään muodostumisen ehkäisemiseksi

Viime viikolla sääennusteisiin tarkentui nyt vallitseva lämpimämpi jakso. Lämpötilat olivat otolliset jään muodostumiselle, kun yöt kuitenkin olivat pakkasella. Tilannetta ennakoitiin poistamalla pakkaslumet viheriöiltä lingolla ja kolaamalla.

Viheriöiltä poistettiin sekä lunta että jo aikaisemmin muodostunutta kohvajäätä ennakoivasti. Lämpimämmän sääjakson aikana ei näin pääse muodostumaan uutta jäätä.

Aikainen lumitalven saapuminen vaikuttaa myös kentän hoitamiseen talven aikana. Ensimmäisen kerran viheriöiltä poistettiin loskaa kolaamalla jo marraskuun loppupuolella. Nyt kun lunta oli satanut jo reilusti toistakymmentä senttimetriä apuun otettiin lumilinko, jolla saatiin pakkaslumi pois viheriöiltä kohtalaisella vaivalla. Loskan siirtelyyn verrattuna jopa helposti.

Työ tehdään ennakoivasti myös kevättä ajatellen. Mikäli kevät olisi pitkä ja viheriöille pääsisi jo tässä vaiheessa muodostumaan laajoja ja paksumpia jääalueita, olisimme keväällä viheriöiden osalta haastavassa tilanteessa. Viheriöillä nurmilajikkeena oleva rönsyrölli kestää talvea oikeastaan aika hyvin, mutta vielä ollaan turhan kaukana keväästä - toimpiteitä tarvittiin.