Timo Nurmiainen lintukisan voittoon | Tuusulan Golfklubi

Timo Nurmiainen lintukisan voittoon

Seniorien perinteinen kauden avaus Lintukisa Open pelattiin lauantaina 13.5. Pelin aikana tunnistettiin nähtyjä ja kuultuja lintuja. Tervetuliaismaljojen jälkeen pääsimme aloittamaan TGK:n seitsemännen Lintukisan.

Tuula Sutinen (vas.), Sirkka Hyytiäinen ja Anneli Liikkanen tunnistivat kisan aikana 24 lintulajia.

Kilpailuinfossa Jorma Seppälä kertoi 60 vuotta kestäneestä lintuharrastuksestaan, virittäen 20 osallistujaa iloiseen tunnelmaan. Hän kertoi, että kirjosieppo sieppaa taitavasti noin 15 000 lentävää hyönteistä (esim. hyttysiä ja kirvoja) poikasilleen 16 vrk:n pesäpoikasaikanaan. Hän kertoi myös, että BirdLifen tilastojen mukaan Suomessa on tunnistettu 487 eri lintulajia vuoden 2022 loppuun mennessä. Urpo Leppänen Kotkasta on asentanut yli 4100 linnunpönttöä 70 eri lintulajille.

Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta koko päivän ja lämpötila nousi jopa +23 asteeseen.

Timo Nurmiainen pelasi lintukisassa erinomaisen kierroksen 76 lyöntiä, joka riitti kilpailun pd-sarjan voittoon.

Timo Nurmiainen (HCP 8,6) intoutui pelaamaan huippukierroksen 76 lyöntiä, joka riitti myös pistebogeysarjan voittoon 40 pisteellä. Hän voitti myös lähimmäksi lipppua kisan 15. väylällä 2,50 metriä reiästä. Erinomaisesti pelasi myös ladykapteenimme Tuula Sutinen (HCP 13,4) 85 lyöntiä ja 37 pistettä, jotka riittivät molempien sarjojen toiseen sijaan. Hän voitti myös pisin drive kisan 3. väylällä 180 metrin avauslyönnillään. Kolmas oli Juha Millaskangas (HCP 8,7) 86 lyönnillä. Lyöntipelin neljäs oli Sirkka Hyytiäinen 90 lyönnillä, joka riitti pb-sarjassa viidenteen sijaan 35 pisteellä. Hannu Pesola sijoittui 37 pisteellä kolmanneksi ja 90 lyönnillä viidenneksi. Eeva-Kaarina Haanperä sijoittui neljänneksi 37 pisteellä.

Lintujen tunnistamisen voitti joukkue Tuula Sutinen, Sirkka Hyytiäinen ja Anneli Liikkanen erinomaisella 24 tunnistetulla linnulla, joka on uusi Lintukisan ennätys. Eeva-Kaarina Haanperä, Kimmo Tuominen ja Ilkka Järnefelt tunnistivat 23 lintua. Seija Vihtonen Porin Golfkerhosta, Heidi Hakala ja Timo Nurmiainen tunnistivat 22 lintua.

Kilpailun jälkeen saimme nauttia monipuolisen ja maukkaan Klubiravintola M.Parin tarjoaman lounaan.

Suuret kiitokset kaikille osallistujille iloisesta ja rennosta tunnelmasta !