Tuusulan Golfklubin uutena kenttämestarina aloittaa Marko Mäkelä | Tuusulan Golfklubi

Marko Mäkelä on Tuusulan Golfklubin uusi kenttämestari

Marko Mäkelällä alkaa 17. kesä kenttämestarina, jota ennen hänellä on kokemusta golfkenttien rakentamisesta. Pitkän uransa aikana Marko on luonut laajat verkostot, joita hän hyödyntää kentänhoidossa. Tervetuloa Tuusulan Gofklubille Marko!
​​​​​​​

Marko Mäkelä aloitti Tuusulan Golfklubin kenttämestarina 1.2.2022

Hei! olen Marko Mäkelä, Tuusulan Golfklubin uusi kenttämestari.

Vahvuuksiani kentänhoidossa ovat ajan hermolla pysyminen, monipuolinen erilaisten työmenetelmien käyttäminen ja kentän ominaisuuksien hyödyntäminen sekä tarkkuus, kärsivällisyys ja rauhallisuus. Kenttä on jo minulle tuttu viime golfkaudella tehdyn lyöntipaikkojen rakennusprojektin sekä kentänhoidon myötä.
Tuusula Golfklubin edellinen kenttämestari on poikani Kasper Mäkelä, joten turvaamme vaivattomasti hiljaisen tiedon siirtymisen kenttämestarin vaihtumisen yhteydessä.

Helmikuu on alkanut työn täyteisenä, johtuen kentälle muodostuneesta jäästä. Säätilojen vaihtelu on vuoroin sulattanut ja jäädyttänyt kenttää. Jään poistamisella pyrimme ennalta ehkäisemään talvivaurioiden syntymistä erityisesti viheriöille.

​​​​​​​Ennaltaehkäisevistä toimenpiteistä huolimatta saattaa joitain talvivaurioita ilmaantua. Niihin reagoidaan tarvittaessa heti keväällä, olosuhteiden salliessa. Tämä ongelma koskee koko Etelä-Suomen aluetta, joiten yksin emme ole jäätä vastaan taistelemassa. Oman kentänhoidon urani aikana tämä on poikkeuksellisen haastava talvi. Tässä vielä muutama kuva jäätilanteen kehittymisestä viheriölle. Kuvien välissä on aikaa kululunut voi kaksi viikkoa.

Kuva on otettu 10.01.2022 jolloin jäätä ei ollut muodostunut lainkaan ja lumihanki oli noin 20 cm paksu.

Kuva 25.01.2022 jolloin levitimme Ca/Mg rakeen sulattamaan jäätä. Jääkerros noin 1–3 cm paksua