Matiaksella vahva alkukausi. Joel onnistui Virossa. | Tuusulan Golfklubi

Matiaksella vahva alkukausi. Joel onnistui Virossa.

Matiaksella vahva alkukausi kotimaassa FJT:llä sekä Finnish Tourilla

Kauden toinen FJT-kisa pelattiin Salossa 22.-23.5. Tuusulasta kisassa olivat mukana Matias Rantala, Oskari Mölkänen ja Anastasia Hekkonen.

Matiaksen peli kulki hienosti kaikilla kolmella kierroksella (74-69-71) ja näillä irtosi komea toinen sija. Matiaksen kommentit kisasta. ”Alussa oli ehkä pientä jännitystä ja ekalle tuli harmittava tripla, mutta kolme birkkua etuysillä saivat itseni takaisin peliin mukaan. Kaksi muuta kierrosta olivat tasaista hyvää pelaamista. Kärki (Saku Tuusa) meni tällä kertaa niin kovaa, että lopulta piti keskittyä hyvän 2. sijan varmistamiseen.”

Matias Rantala sijoittui hienosti toiseksi FJT:lla Salo Golfissa

Kauden toinen Finnish Tour kisattiin Suur-Helsingin Golfin Lakiston kentällä.

Yleisessä sarjassa Tuusulasta olivat mukana Matias, Oskari, Joel sekä Jani Kokkonen. Anastasia edusti Tuusulaa naisten sarjassa. Matiaksen matka jatkui cut:ista aina viimeiselle sunnuntaipäivälle asti. Muut karsiutuivat kahden kierroksen jälkeen.

Lakiston FT-kisaa Matias kommentoi seuraavasti. ”Kokonaisuutetana ehjä kisa ja kolme tasaista kierrosta (+9, 74-75-73). Hyvä puttaaminen palkittiin hyvillä griineillä ja sain tehtyä kiitettävän määrän birkkuja. Lähtökohtaisesti suht’ helppo kenttä oli viritetty vaikeaan kuntoon, jonka takia myös bogeja mahtui korttiin. Itselleni tähän mennessä paras sijoitus Finnish Tourilla, josta on hyvä lähteä seuraavaan kisaan Hillsideen.”

Joel sijalla T9 Estonian Amateur Openissa

Estonian Amateur Open kisattiin 21.-23.5. Estonian Golf & Country Clubin kentällä. Kenttä toimii heinäkuussa U18 poikien ja miesten 2.-divarin EM-joukkuekilpailujen kisa-areenana. Kisassa oli mukana mm. Suomen ja Viron miesten amatöörien parhaimmistoa.

Joel sijoittui kisassa yhdeksänneksi (74-79-74) ja antoi vahvan näytön poikien EM-joukkueen valintoja varten.

Joel Talusén jatkaa vahvoja näyttöjä myös kuluvalla kaudella. Estonian amateur openin T9 sijoitus on tästä hyvä osoitus.

”Vaikka tiesin tämän kilpailun olevan tärkeä EM-joukkuepaikan kannalta, huomioni ei ollut missään vaiheessa hyvin sijoittumisessa. Sen sijaan pyrin tekemään rutiinit ennen kierrosta sekä ennen jokaista lyöntiä mahdollisimman hyvin. Tavoitteenani oli saada keho ja mieli viritettyä sekä hyvä tuntemus swingistä ennen kuin lähden kentälle, ja siellä taas pyrin löytämään tasapainon keskittymisen ja rentouden välillä”. Näin Joel kommentoi viikonloppuaan.