Senioreiden lintukisassa 22.5. iloinen tunnelma | Tuusulan Golfklubi


Senioreiden lintukisassa 22.5. iloinen tunnelma

Tervetuliaismaljan jälkeen päästiin aloittamaan TGK:n viides lintukisa, mutta ensimmäistä kertaa se oli avoin kaikille Suomen seniorigolfareille. Edellisten päivien runsaiden sateiden takia kenttä oli edelleen hyvin märkä, mutta onneksi kilpailun aikana ei satanut vettä ja puolipilvisessä säässä lämpötilakin nousi jopa + 15 asteeseen. Kova lounaistuuli (7 m/s) toi lisähaasteita pelaamiseen ja lintujen äänien kuulemiseen. Greenit olivat edelleen hyvässä kunnossa. Kilpailuun osallistui 29 pelaajaa, joista 6 oli vieraskentiltä.

Tulostaso oli hämmästyttävän hyvä. Lyöntipelin (SCR) voitti Petri Teivo 84 lyönnillä. Toiseksi sijoittui Kari-Jukka Hirvonen 85 lyönnillä voittaen pistebogey-kisan 40 pisteellä. Kolmas oli Kotojärven Kartanogolfin Tarja Ruuskanen 86 lyönnillä sijoittuen toiseksi pb-kisassa 39 pisteellä. Kolmas oli Hannu Pesola 39 pisteellä. Lähimmäksi lippua kisan voitti 15. väylällä Harri Sutinen 8,50 metriä reiästä. Pisin drive-kisan voitti 18. väylällä Antti Evokari 210 metrin avauslyönnillään.

Lintujen tunnistamisen voitti erinomaisella 23 eri lintulajilla Eeva-Kaarina Haanperä, Hannu Pesola, Kimmo Tuominen ja Jarmo Kuru. He tunnistivat seuraavat lintulajit: naurulokki, talitiainen, naakka, kiuru, valkoposkihanhi, sinisorsa, harmaalokki, pensaskerttu, varis, mustarastas, västäräkki, kalatiira, laulu- ja räkättirastas, meriharakka, peippo, haapana, haarapääsky, kottarainen, telkkä, harakka, sepelkyyhky ja kivitasku.

Tiukan vastuksen 22 tunnistelulla lintulajilla antoi Sirkka Hyytiäinen, Heidi Hakala, Kari Westman ja Ari Mömmö. He tunnistivat 16 samaa lintulajia kuin voittoryhmä, mutta lisäksi fasaanin, leppälinnun, sinitiaisen, kulorastaan, viherpeipon ja kirjosiepon.

Antti Evokari

Jarmo Kuru (vas.), Eeva-Kaarina Haanperä, Hannu Pesola ja Kimmo Tuominen

Jorma Seppälä oli hankkinut palkinnoksi linnunpöntöt kahdelle parhaimmalle lintujen tunnistamisryhmän jäsenelle ja Otavan 200 linnun lintukirjat pistebogeysarjan kolmelle parhaimmalle pelaajalle.

Lintujen tunnistamisesta kiinnostuneet henkilöt voivat ladata otava.fi-linnunlaulu, jossa on kuultavissa 200 eri lintulajin tyypillisimmät äänet. Oli innostavaa kuulla, että monet Lintukisaan osallistuneet ovat alkaneet tunnistaa lintulajeja pelatessaan eri golfkentällä ja kulkiessaan luonnossa.

Suuret kiitokset myös Klubiravintola M.Parin maukkaasta ja monipuolisesta lounaasta.

Jorma Seppälä

Senioritoimikunnan puheenjohtaja